Receptai

Virti varškėtukai

Itin paprastas, vaikystę primenantis minkštučių virtų varškėčių receptas. 🙂

Reikės:

400g varškės

~300g miltų

2 kiaušinių

100g cukraus

Poros žiupsnelių druskos

Gaminimo eiga

Ištrinkite varškę su druska, cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (ji turėtų gautis šiek tiek lipnoka).

Formuokite norimos formos varškėtukus. Pvz., jei norite rutuliukų (kaip nuotraukoje), tuomet miltuotomis rankomis paimkite po mažą dalį tešlos ir formuokite rutuliukus; jei norite vienodai atrodančių pjaustytų gabaliukų, padalinkite tešlą į kelias dalis, ant miltuoto stalo formuokite dešreles ir supjaustykite mažais, vienodo dydžio gabalėliais.

Paruoštus varškėčius dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Varškėtukams iškilus į paviršių pavirkite dar 5 minutes.

Patiekite su trintomis uogomis, grietine, sviestu ar uogiene.

Skanaus!

Parašykite komentarą