Receptai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pateikiame skanių mielinių bandelių receptą. Šį kartą siūlome pasigaminti bandeles su dešrelėmis, tačiau tešlos receptas puikiai tiks ir su kitokiais įdarais: varškės, lašinukų, kopūstų ir pan.

Reikės:

Tešlai:

400ml pieno
2 kiaušinių
6 v. š. aliejaus
60g mielių
maždaug 800-900g miltų
5 v. š. cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos

Įdarui:

dešrelių

Aptepimui:

kiaušinio
bazilikų

Gaminimas:

Išplakite mikseriu kiaušinius, cukrų ir druską. Tuomet pilkite šiltą pieną, aliejų ir įtrupinkite mieles. Vėl viską išplakite.

Atskirame inde į miltus įmaišykite kepimo miltelius. Po truputį berkite miltus į tešlą, vis plakdami masę mikseriu. Kai su mikseriu plakti nebeišeina, berkite likusius miltus ir minkykite rankomis.

Tešlai sunaudosite apie 800g miltų. Tikslus kiekis priklauso nuo miltų. Tešla turi gautis lipnoka, todėl nepersistenkite ir nepripilkite jų per daug.

Likusius 100g miltų berkite ant stalo, ant jo dėkite tešlą ir baikite minkyti jau ant stalo.

Baigę minkyti padarykite iš tešlos rutulį, dėkite į stiklinį indą, pateptą aliejumi ir uždenkite maistine plėvele su pradurta skylute.

Dėkite tešlą į šaldytuvą. Ji turėtų pakilti per 1-1,5h.

Tešlai sėkmingai pakilus galite gaminti bandeles. Jei naudosite ilgas dešreles, perpjaukite jas pusiau. Paimkite gabalėlį tešlos, iškočiokite jį, kad būtų pakankamai didelis blynelis dešrelei. Dėkite pusę dešrelės, užspauskite, įpjaukite ir suformuokite bandeles. Kaip tai padaryti parodyta žemiau pateiktose nuotraukose.

Paruoštas bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas, palikdami pakankamus tarpus, jog bandelės turėtų vietos kilti. Palikite jas apie pusvalandį, kad pakiltų.

Kai bandelės pakyla, aptepkite jas kaušinio plakiniu ir apibarstykite baziliku.

Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 min.

Skanaus!

Leave a Reply