Receptai

Meksikietiškas užkandis načios (nachos)

Načios (nachos) – meksikietiškas užkandis, kuris puikus tuo, jog ne tik lengvai pagaminamas, bet ir jo sudėtis gali smarkiai laviruoti priklausomai nuo jūsų šaldytuvo turinio.

Načios pagrindas – tortilijų traškučiai. Jie patiekiami su sūriu, pupelėmis, mėsa, daržovėmis ir puikiai šalia tinkančiais padažais.

Mes siūlome pasigaminti načios su sūriu, vištienos gabalėliais ir paprikomis.

Reikės:

(kiekių nerašome, nes priklausys nuo to, kokio dydžio kompaniją norėsite pamaitinti)

Tortilijos traškučių
Mėgiamo sūrio
Vištienos šlaunelių mėsos
Druskos
Juodųjų pipirų
Kitų mėgiamų vištienos prieskonių (mes naudojome rūkytos raudonosios paprikos miltelius)
Mėgiamas padažas (tiks čili, gvakamolės ir pan.)

Gaminimas

Vištieną supjaustyti gabalėliais ir pakepinti keptuvėje kol gražiai apskrus, pagardinant druska, pipirais ir kitais prieskoniais. Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ant kepimo indo (padengto kepimo popieriumi) išdėlioti pusę traškučių, apibarstyti juos mėsa bei tarkuotu sūriu. Tuomet išdėlioti likusius traškučius, mėsą ir sūrį. Kepti tol, kol išsilydys sūris.

Išėmus iš orkaitės apibarstyti viršų kubeliais pjaustyta paprika.

Patiekti su čili, gvakamolės ar kitu mėgiamu padažu.

Skanaus!

Parašykite komentarą